Word je enthousiast van weelderige regenwouden, fantastische steden, tropische eilanden en parelwitte stranden? Dan ben je klaar voor een Braziliaans avontuur. In Brazilië vind je koloniale steden die je het gevoel geven alsof je terug in de tijd bent gegaan. De rode bergrotsen brengen je naar een andere planeet en dan die ontzagwekkende watervallen en jungles zorgen ervoor dat je voor altijd wil blijven. Daarnaast is Brazilië ook het land van Carnaval, een feest dat elke Braziliaanse stad en elke ziel overneemt. Met feestjes waarvan je de menselijke capaciteit voor plezier en vreugde niet voor mogelijk zal achten. Om het even wat je verlangt, het wordt je gegarandeerd aangeboden in Brazilië. Je kan er diverse ecosystemen vinden, met zeldzame en wilde planten- en diersoorten die uniek zijn voor alle andere plaatsen op aarde. Daarnaast kan je kajakken door regenwouden, paardrijden, walvissen spotten, snorkelen in riffen langs de kust, de samba leren dansen en genieten van de witte zandstranden, de geschiedenis, de cultuur en grote steden. Verken de beste plaatsen zoals Rio de Janeiro, São Paulo, Salvador, Foz do Iguaçu! Hieronder neem ik je alvast mee naar Salvador en Fortaleza.

Salvador

Gelegen in de staat Bahia, brengt Salvador een fenomenale energie die zelfs voor Brazilië opmerkelijk is. Deze stad staat het meest bekend om de Nieuwe Wereldhoofdstad van Portugal te zijn en behoudt veel van zijn koloniale architectuur. Het historische centrum van de stad vind je in de buurt van Pelourinho. Hier vind je grote pleintjes met kleine geplaveide steegjes, vele gekleurde gebouwen en kerken zoals São Francisco met houtwerk en andere barok kenmerken. Ben je een kunst -en cultuurliefhebber, dan is deze stad de ideale plek voor je. Je vindt er Olodum-drummers op straat met Capoeira-artiesten en overal waar je kijkt, zijn er festivals. De cultuur zelf is hier besloten Afro-Braziliaans en dit valt voornamelijk op in het ongelooflijk lekkere eten, de religieuze ceremonies, rituelen en dansen.

Fortaleza

Brazilië heeft heel wat grote steden en Fortaleza is er één van. De stad staat het meest bekend om de energieke culturele scenes, geweldige stranden en heel wat grote winkels. De mooiste stranden hier vind je in Meireles, Mucuripe, Iracema, en de favoriete plaats van iedereen: Praia do Futuro. Een tip die ik meegeef om ten volle te genieten van Fortaleza is: breng je ochtenden door in Centro, het oudste deel van de stad en je avonden in Praira de Iracema, een buurt vol met hotels, restaurants en een bruisend nachtleven. Fortaleza kan je ook gebruiken als uitgangspunt om de schilderachtige vissersdorpen en de duinstranden van de Ceará-kust te ontdekken.

Te bezoeken plaatsen in Brazilië