Welkom in Rio

Er is gewoon geen andere stad zoals Rio. Hier word je verwelkomd door weelderige bergen, schitterende stranden en het beste nachtleven. De prachtige stad Rio, ook bekend als Cidade Maravilhosa, wordt omgeven door groene bergen terwijl de kustlijn zich uitstrekt over kilometers. De meeste mensen komen in de eerste plaats naar Rio voor de stranden. De cariocas (lokale bevolking) beschouwen het strand als een thuis weg van huis en er gebeurt hier zoveel waardoor je de stranden nooit achter je laat en toch van een complete vakantie hebt genoten. In Rio kan je genieten van fietsen op het strand, wandelen in het regenwoud van Tijuca, zwemmen, klimmen, en zeilen naar een van de kleine eilandjes net buiten de kust. Muziek vind je overal in deze bruisende stad – voornamelijk muziek met een Afrikaans beïnvloedde samba-vibe. Ga je naar Rio en wil je het nachtleven verkennen, ga dan naar Lapa. Je vindt er elke avond live muziek en straatfeesten.

De beste hotels in Rio

Luxueuze hotels, Boutique-hotels en Budgethotels, je vindt ze allemaal in Rio. Om enkele luxueuze hotels op te noemen voor hen die het zich kunnen veroorloven: Hotel Fasano Rio de Janeiro, Caesar Park Rio de Janeiro, La Suite by Dussol, Hotel Emiliano, Tuakaza, Belmond Copacabana Palace en nog vele andere. Boutique-hotels zijn o.a Vila Galé Rio de Janeiro, Mama Ruisa en Les Jardins de Rio. Vermoedelijk voor de meesten in onder ons, vind je ook tientallen budgethotels in Rio zoals Hotel Astoria Copacabana, het Ibis hotel en hotel Rio Lancaster. Voor de backpackers is er o.a Beach Backpacker hostel en Copa Roots.

Wat te doen in Rio?

Zoals al eerder vermeld kan je deelnemen aan tal van strandactiviteiten en genieten van een bruisend nachtleven in Rio, waar het jaarlijkse Carnavalfestival uiteraard niet mag worden vergeten. Maar om de prachtige stad op afstand te bewonderen, kan je Pão de Açúcar gaan bezoeken. Een kabelbaan brengt je naar boven en van daaruit heb je een fenomenaal uitzicht over Rio. Er zijn vele goede momenten om deze uitstap op je lijstje te zetten, maar het meest lonend is bij zonsondergang op een heldere dag. Verder kan je ook het mooie culturele centrum, het Instituto Moreira Salles, bezoeken. Op de top van de berg Corcovado staat het beeld Cristo Redendor met gestrekte armen over Rio. Een absolute must om te gaan bezoeken! Tevens loont het de moeite een wagen te huren om Minas Gerais en Espírito Santo te gaan bezoeken vanuit Rio.

Rio de Janeiro