Ligging

Op ongeveer 194 km van Rio vind je Espírito Santo en 295 km verder bereik je Minas Gerais. Beide zijn perfecte plaatsen voor cultuurliefhebbers die in aanraking willen komen met de Braziliaanse geschiedenis en deze plaatsen zijn dus ook het huren van een wagen waard!

Minas Gerais en Espírito Santo

In Minas vind je heel wat stoere geplaveide straten en prachtige monumenten in de barokstijl. Je reist hier regelrecht door de tijd. Van de koloniale mijnsteden, de verschrikkingen van de slavernij tot de ijver van de 18e-eeuwse onafhankelijkheidsbeweging van Brazilië. Daarnaast zijn de natuurlijke wonderen van Minas al even aantrekkelijk.

De Serra do Espinhaço, een Unesco biosfeerreservaat dat zich uitstrekt over de gehele lengte van Minas, is slechts een van de vele toevluchtsoorden dat heel wat spannende outdoor recreatiemogelijkheden en onderdak biedt aan bedreigde diersoorten zoals de wolf en de wollige spin-aap.Voeg hier de kosmopolitische charme van Belo Horizonte, de fabelachtige smaken van de houtskool keuken van Minas, de bedwelmende effecten van de beste cachaça (suikerrietalcohol) in Brazilië en de lokale gastvrijheid aan toe, en het wordt heel erg moeilijk om het verleidelijke Minas niet op je lijstje van te bezoeken plaatsen te zetten.

Wanneer je Minas verlaat, biedt het naburig Espirito Santo een aantrekkelijk en onklopbaar contrapunt. Met mooie stranden, berglandschappen en de beste visgerechten van Brazilië.

Niet te missen bezienswaardigheden

Instituto de Arte Contemporânea Inhotim in Belo Horizonte is het grootste hedendaagse openlucht- kunstmuseum van de wereld en ook een van de betoverende belevingen van Belo Horizonte. Het museum is een uitgestrekt complex van tuinen met 21 moderne kunstgalerijen in wereldklasse en talrijke buitensculpturen. Ook het Nationaal Park Serra do Cipó mag je niet missen! De Serra do Cipó wordt beschouwd als een van de beste eco-bestemmingen voor toeristen in Brazilië.

De regio biedt attracties en activiteiten voor alle leeftijden en heeft uitstekende restaurants, gezellige herbergjes met veel geplaveide toegangswegen. De bergen in de Serra do Cipó maken deel uit van het “Espinhaço – Biosfeer Reservaat” van UNESCO. Het Serra do Cipó National Park geeft een thuis aan verschillende bedreigde diersoorten en de grootste verscheidenheid aan endemische plantensoorten van de wereld. In totaal bestaat dit park uit honderdduizend hectare met prachtige rivieren, watervallen, kloven, grotten en archeologische plaatsen. Natuurliefhebbers krijgen ongetwijfeld het gevoel in de hemel beland te zijn!

Wil je de sfeer opsnuiven van Braziliaanse Casino’s en gokken in Brazilië? Ook dat is mogelijk.

Minas Gerais and Espírito Santo